10 morsomme fotballøvelsr

Som med de fleste idretter og alt som er verdt en innsats her i livet, gjør øvelse mester av den som ikke gir opp. Det samme gjelder selvsagt for fotballspillere, enten en er utespiller eller målvakt. Som målvakt er din hovedoppgave å stanse skudd fra det motsatte laget, men for å bli flink er det viktig å sette seg inn i hvordan dine motspillere spiller. Derfor holder det ikke bare med å trene på redninger, en dyktig keeper må også trene på vanlige fotballteknikker på lik linje med resten av laget. Derfor har vi satt sammen 10 fotballøvelser som både gir resultater og er morsomme å gjennomføre.

10 essensielle øvelser for både spillere og målvakter

  1. Fotballputting. Dette er en øvelse i både konsentrasjon og ballkontroll, som kan gjennomføres både på og utenfor banen. Tegn opp en rett linje på 5 meter (eller bruk en av banens linjer) og stå på hver kant av linjen. Det er om å gjøre å trille ballen i en så presis pasning som mulig, slik at ballen ikke går utenfor linjen. Der ballen triller av fra linjen plasseres en kjegle (eller lignende), og kjeglen flyttes etterhvert som at spilleren blir bedre og bedre.
  2. Kaosball. Marker en kvadrat på banen og gi alle spillere hver sin ball. Spillerne dribler med sin egen ball mens de samtidig prøver å sparke ut motstanderens. Til slutt står det kun én vinner igjen.
  3. Reaktor. Spillerne står i to rekker rundt 20 meter ut fra et mål, mens en trener i midten kaster en ball opp i været mellom de to rekkene. De to fremste spillerne må da konkurrere om å nå ballen raskest og score mål først. For å gjøre denne øvelsen vanskeligere kan en begynne med at spillerne ligger på magen eller ryggen før en kaster ballen.
  4. Stafett. Sett opp en rekke kjegler og la spillerne løpe frem og tilbake blant punktene før neste spiller setter i gang. Det raskeste laget vinner. Her kan en også bruke en fotball og la spillerne drible mellom kjeglene.
  5. Vinkelspissen. Sett opp en serie med kjegler fra dørlinjen og utover på banen, med et par meters mellomrom. Spillerne starter ved den kjeglen som er lengst unna målet og scorer dødball. For hver scoring går spilleren videre til neste kjegle, som har en spissere vinkel mot målet. Til slutt må spilleren legge inn en skru for å score.
  6. Hinderløype. Lag en variert hinderløype ved hjelp av blant annet kjegler og hindere som spilleren må komme seg gjennom via slalåm, pasninger og vipping, før ballen kan skytes mot mål.
  7. Kjeglespinn. Sett opp en kjegle noen meter ut fra et mål, og la spilleren løpe med hånden på toppen av kjeglen åtte ganger, før en forsøker å skyte mot målet. Spilleren blir svimmel og får derfor trent på balansen sin.
  8. «Stiv heks» og sisten. En tradisjonell lek som også er en glimrende måte å varme opp på! La en eller to spillere «fange» de andre ved å røre ved dem. «Fangene» kan reddes ved at en annen spiller kryper mellom beina på dem.
  9. Poengskudd. La spillerne stå i en rekke, med hver sin ball, foran et mål med eller uten målvakt. Førstemann kaster ballen til treneren som igjen kaster den til spilleren slik at det er tilrettelagt for et direkte skudd. Spilleren mottar poeng fra 1–5 basert på hvor «pent» skuddet er.
  10. «Fotballboccia». Forballboccia kan ligne på fotballputting, men målet er å få ballen til å komme nærmest mulig en linje (og ikke lengst mulig langs linjen). Gi spillerne hver sin ball og la dem stå langs en horisontal linje parallelt med en linje lengre borte på banen. Treneren gir et signal og spillerne sparker ballen slik at den kommer nærmest mulig den parallelle linjen. Den som kommer nærmest vinner.

 

Privacy Policy